Arkadaşlar 8 yıl önce sıkıntısız çalışan netbook um şimdi çaliştirdiğimda power düğmesi yanıyor fan 2 3 saniye çalışıp duruyor bilgisayarın çalıştığını gösteren tuş yanmaya devam ediyor ama görüntü yok yardım edermisiniz
Anakart arızasıda olabilir, anakart arızalıykende siyah ekranda kalır. Hertürlü çözüm tamirde, sizin yapabileceğiniz hiçbirşey yok.Cihaz onboard ekran kartlı bide hoparlörleri takılı değil dediğim gibi cihaz fanı 2 3 sn dönüp duruyor ama cihazın açık olduğunu belirten ışık yanmaya devam ediyor. Yeni fark ettim bir diyot etrafında yanık var sanırım patlamış ondan olabilir mi?
Parçayi sökünce fan durmadan dönmeye başladi. Kendim değiştirmeyi denedim fakat lehim makinesiyle değiştirince direnç bozuluyor. Bu yüzden bilgisarciya veya bir elektronikçiye götürüp tamir ettirecemAnakart arızasıda olabilir, anakart arızalıykende siyah ekranda kalır. Hertürlü çözüm tamirde, sizin yapabileceğiniz hiçbirşey yok.
Dediğiniz yanmış parça sökülüp, yenisini lehimlenecek. Ne kadar tutar, bilmesi zor.
Gerekli malzemeler ve tecrübe yoksa kendiniz yapmasanız iyi olur.Parçayi sökünce fan durmadan dönmeye başladi. Kendim değiştirmeyi denedim fakat lehim makinesiyle değiştirince direnç bozuluyor. Bu yüzden bilgisarciya veya bir elektronikçiye götürüp tamir ettirecem
Hocam farklı bir şey olsa bile zaten tamire ek 200tl alınacağını zannetmiyorum. Ama haa fazla masraf çıkar, yaptırmam diyorsanız haklısınız.Umarım arıza sadece oedandir 200tl arıza tespite vermek istemiyorum çünkü 14 yıllık netbook o kadar güçlü de değil