Oyunlar Gta 5 oyun kontrollerinin yeri değişik

Oyunlar

Az Tr Aksiyonları

Yeni Üye
23 May 2024
5
0
1
Aciliyet Derecesi
5.00 yıldız
Örnek Alan Seçimi
  1. Evet
Öncelikle merhaba. Ben crack GTA 5 indirdim kurdum. Oyun sorunsuz şekilde açıldı ve oynana biliyor ama klavye oyunda bozuk. Yani normal GTA 5 kontrollerinin yeri değişik. Ve bu sorunu 2 farklı paketle denedim ama aynı hatayı aldım. Mesala w yerine G basmamız gerekiyor. Oyunun ayarlarından değişmek te bir fayda sağlamıyor. Şimdiden teşekkürler.

Cihazım:
Marka model: Lenovo İdeapad L340 gaming
RAM: 16gb
CPU: Intel® Core™ i5-9300HF CPU @ 2.40GHz × 8
GPU: GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q
M2 SSD: 512 gb

Öncelikle merhaba. Ben crack GTA 5 indirdim kurdum. Oyun sorunsuz şekilde açıldı ve oynana biliyor ama klavye oyunda bozuk. Yani normal GTA 5 kontrollerinin yeri değişik. Ve bu sorunu 2 farklı paketle denedim ama aynı hatayı aldım. Mesala w yerine G basmamız gerekiyor. Oyunun ayarlarından değişmek te bir fayda sağlamıyor. Şimdiden teşekkürler.

Cihazım:
Hocam tek önerim Windows kurup denemeniz olacak.

Cihazım:
Başka Rockstar oyunlarında (Gta 4, RDR 2 gibi) aynı sorun varmı?
Başka oyunlarda da aynı sıkıntı mevcut mu?

tüm gta serisini denedim GTA 4 ve 5-te aynı sorun GTA SA ve VC-de ise sadece w çalışmadı
Kesin çözüm olarak Windows'a geçmeniz gerekiyor, Linux doğal olarak destek sunmuyor ve kullandığınız "Proton, Lutris" gibi uygulamaların farklı sürümlerini deneyin bide. Benzer klavye sorunu yaşayan kişiler Proton'dan Lutris'e geçince düzelme veya farklı bir sürüm kullanınca düzelme gibi çözümler söylüyor. (Biri "Lutris 5.21" sürümü ile çözmüş zamanında)
Kullandığınız uygulamanın sahibinede sorun hakkında mail atabilirsiniz ve yeni güncelleme ile sorunu düzeltmebilir.

Tabi Linux benim bilgi alanımın dışına çıkıyor, sadece temel sorun bu.