Hd7770ghz Edition ekran kartı, yükte olmasına rağmen sıcaklık ve fan değerlerini göstermiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merto14

Aktif Üye
13 Nis 2024
105
25
28
Arkadaslar ekran karti temiz masaustunu gordugu zaman fani direk fulluyo ve gorev yoneticisinde sicaklik gorunmuyo kac kere drive sildim bi kere daha olmustu format atarak halletim her seferinde formatmi aticam?

Ekli dosyalar

• inbound4185012680194103400.jpg
    inbound4185012680194103400.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 3
Sıcaklık 0, fan -1 gözüküyor. Sensörler ile ilgili bir sorunda olabilir.
MSI Afterburner'da, Aida64'te gözüküyor mu sıcaklık?

Sürücüyü DDU ile iyice temizliyorsanız format atmanıza gerek yok. Bide farklı farklı sürüm sürücüler kurmayı deneyin.

Sürücüyü DDU ile iyice temizliyorsanız format atmanıza gerek yok. Bide farklı farklı sürüm sürücüler kurmayı deneyin.
Herseyi denedim sicaklik hic bi sekilde gorunmuyor ise giricem baska ekran karti almanin zamani geldi heralde biraz intel hd grafik 4600 ile duru yapicak bisey yok ama format atinca duzeliyo onu anlamadim?

Sorunu cozdum ama cok sacma soyle ekran kartini cikarttim sonra intel hd 4600 grafik drive kurdum sonra ekran kartini takim drive kurdum sorun cozdulu acaba bisey ile cakisiyomu ?

Sorunu cozdum ama cok sacma soyle ekran kartini cikarttim sonra intel hd 4600 grafik drive kurdum sonra ekran kartini takim drive kurdum sorun cozdulu acaba bisey ile cakisiyomu ?
Intel ekran kartı ile çakışma ihtimali yok, zaten HD 4600 kapalı oluyor anakarta herhangi bir monitör bağlı değilse. Olsa bile farklı dosyalarda ve farklı yerlerde oldukları için bağımsız çalışıyorlar. (Kendim kullanmaktayım)
Bi ekran kartını eski sürücü kullanıyorsanız Windows'un otomatik yüklediği sürücü ile çakışma yapabiliyor, birde DDU ile güzelce temizlemezseniz eski kalıntılar ile çakışır.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Intel ekran kartı ile çakışma ihtimali yok, zaten HD 4600 kapalı oluyor anakarta herhangi bir monitör bağlı değilse. Olsa bile farklı dosyalarda ve farklı yerlerde oldukları için bağımsız çalışıyorlar. (Kendim kullanmaktayım)
Bi ekran kartını eski sürücü kullanıyorsanız Windows'un otomatik yüklediği sürücü ile çakışma yapabiliyor, birde DDU ile güzelce temizlemezseniz eski kalıntılar ile çakışır.
Suanlik sorun yok ama tekrar olursa ariza var demektir dogrumu

Suanlik sorun yok ama tekrar olursa ariza var demektir dogrumu
Arıza olma ihtimali de elbette mevcut lakin şu an için Kaan hocamın dediği gibi windows update ile sizin kurduğunuz sürücülerde çakışma var gibi duruyor hocam. Ddu ayarlarından "windows update otomatik güncellemeleri devre dışı bırak" bırak yaparak sürücüyü silip geri yükleyin. Bir sorun olmayacaktır.

Bu makaledeki işlemleri de yapabilirsiniz.
Konu 'Windows'ta Otomatik Sürücü Güncellemelerini Kapatma 📴' https://frekanstv.com/konu/windowsta-otomatik-sueruecue-guencellemelerini-kapatma.548/

• Like
Tepkiler: merto14 ve KaanEL
Ekran kartınız için doğru sürüm ama Windows'a göre 24.7.1 sürümü doğru sayılıyor olabilir. Çünkü ekran kartınız destek ömrü bitti ama Amd yazılım güncellemeleri hala devam ediyor, Windows'ta eski sürümde olduğunuzu zannedip güncelliyor olabilir bu da ekran kartının düzgün çalışmasını engeller. Hazma Hocanın yolladığı linkten işlemleri yaparsanız, Windows güncellemeyi yapamaz.

Sonrasında Windows güncellemelerini Amd Driver'ını güncellemeden yapmak istersenizde "wushowhide" uygulaması ile yapabilirsiniz.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Ekran kartınız için doğru sürüm ama Windows'a göre 24.7.1 sürümü doğru sayılıyor olabilir. Çünkü ekran kartınız destek ömrü bitti ama Amd yazılım güncellemeleri hala devam ediyor, Windows'ta eski sürümde olduğunuzu zannedip güncelliyor olabilir bu da ekran kartının düzgün çalışmasını engeller. Hazma Hocanın yolladığı linkten işlemleri yaparsanız, Windows güncellemeyi yapamaz.

Sonrasında Windows güncellemelerini Amd Driver'ını güncellemeden yapmak istersenizde "wushowhide" uygulaması ile yapabilirsiniz.
Ve yine aynisini yapti oyunda azcik zorlaninca boyle yapiyo msi aftrburnden nasil fan ayari yapilir?
Bu sefer eski taktiklerde ise yaramiyo hd kartlarda kronik sorunmus galiba tech yalancisiyim

Ekli dosyalar

• inbound9201521209611317304.jpg
    inbound9201521209611317304.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 2
  • inbound4812154083378678899.jpg
    inbound4812154083378678899.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 2
Ve yine aynisini yapti oyunda azcik zorlaninca boyle yapiyo msi aftrburnden nasil fan ayari yapilir?
Bu sefer eski taktiklerde ise yaramiyo hd kartlarda kronik sorunmus galiba tech yalancisiyim
Değişik bir durum 🤔. Her oyunda mı böyle yapıyor yoksa tek bir iki tanesinde mi? Birde hocam bu olduğunda afterburnerin tam görüntüsünü atar mısınız?

Değişik bir durum 🤔. Her oyunda mı böyle yapıyor yoksa tek bir iki tanesinde mi? Birde hocam bu olduğunda afterburnerin tam görüntüsünü atar mısınız?
Mesela gta 5de yapmiyo valorantta yapmiyo need for speed wanteda yapiyo en ufak bi kassin direk gidiyo.

Ekli dosyalar

• inbound7979794170035376224.jpg
    inbound7979794170035376224.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 2
Bi de eski sürücü kurmayı denermisiniz? 21.4.1 gibi filan.
Amd yazılımından kaynaklı bir sorunmu öğrenmiş oluruz.
Merhaba sorunu cozdum ama zararli biraz furkmarki acip fani elim ile durdurdum kapanan kadar teste soktum kapandi bi anda duzeldi sizce sensormu arizali?

Merhaba sorunu cozdum ama zararli biraz furkmarki acip fani elim ile durdurdum kapanan kadar teste soktum kapandi bi anda duzeldi sizce sensormu arizali?
Hocam aslında bu chipelre zarar verebilir. Evet sensör arızası olabilir. Lakin bunun mutlaka başka bir çözümü veya kaynağı olmalı. Sensör gerçekten de arızalı ise arıza tekrarlanabilir. Mümkünse bir bilgisayarcıya kartın devrelerini ölçtürmesini isteyebilirsiniz.

Hocam aslında bu chipelre zarar verebilir. Evet sensör arızası olabilir. Lakin bunun mutlaka başka bir çözümü veya kaynağı olmalı. Sensör gerçekten de arızalı ise arıza tekrarlanabilir. Mümkünse bir bilgisayarcıya kartın devrelerini ölçtürmesini isteyebilirsiniz.
Gerek yok aslinda gitti yere kadar en kotu intel hd 4600 islemciden aliriz goruntuyu.

Buradan söylemesi zor. Uzman birine göstermeniz lazım önerdiğimiz çözümler işe yaramadıysa.

Gerek yok aslinda gitti yere kadar en kotu intel hd 4600 islemciden aliriz goruntuyu.
Oyun oynamıyorsanız pekte fark göremezsiniz zaten.

• Like
Tepkiler: merto14