Hdd ekran kartina zarari varmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merto14

Aktif Üye
13 Nis 2024
105
25
28
harddisk ekran kartinin fazla isinmasina sebep olurmu cunku gta 5 de 80 dereceyi goruyo ekran karti bakimlari yapildi ama 80derece gecmiyo fan 100e geliyo zaten ekran karti fazla guc cekiyo zaten bilen biliyo hd 7770ghz edition ilk firsatta degistircem performansi iyi ama fazla guc cekip fazla isiniyo.

Ekli dosyalar

• inbound7598091716423644030.jpg
    inbound7598091716423644030.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 5
Ekran kartı için 80 derece muhim değil ama güzelde bir değer değil.
Kasanın ön tarafında herhangi bir yer yokmu Hard Disk için?

Sorunuza cevap ise Hard Disk en fazla 40 derece civarı bilemedin 45 civarı gezinir. Ekran kartına bir sorun teşkil etmez, tabi sıkış tıkış oldukları için 2-5 derece fark olabilir ama yükte çok değer fark etmez. En çok boşta sıcaklık farkı oluşur. Ekran kartı yeteri kadar hava alıp atamıyor, attığı ise sıcak hava ve direk Hard Disk'e üflüyor. Pek sağlıklı bir durum değil ama çokta sıkıntı yol açmaz.

Asıl sıkıntı Hard Disk'in vidasız durması. Hard Disk haraket etmeye veya oynamaya gelmez, sabit bir şekilde bir yere monteli olması lazım aksi taktirde düzgün çalışamayabilir veya bozulabilir. SSD'ler gibi dijital okuyucu yerine dönen bir CD'ye sahip olduğu için çok hassas.
Hemde eski PC'lerde hasar veya sallama sonucu bozulmalar çoğunlukla HDD kaynaklı oluyordu.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Kasa micro atx bir kasa olduğu için Fazla yüksekliği olan bir kasa değil. Sizin oraya koyduğunuz harddisk zaten ekran kartının hava alabileceği yeri fazlasıyla işgal etmiş. Kaan hocamın da söylediği gibi Harddisk'i yuvasına takın ve o şekilde deneyin. Hd 7770 için de zaten o sıcaklıklar normal. Genelde o kartlar yükte 70-80C arası çalışır. Sizinki birde oyunda 80c. yani normal gibi geldi ama en azından kartın hava almasını sağlayarak bir kaç derece daha düşürebilirsin.

Kasa micro atx bir kasa olduğu için Fazla yüksekliği olan bir kasa değil. Sizin oraya koyduğunuz harddisk zaten ekran kartının hava alabileceği yeri fazlasıyla işgal etmiş. Kaan hocamın da söylediği gibi Harddisk'i yuvasına takın ve o şekilde deneyin. Hd 7770 için de zaten o sıcaklıklar normal. Genelde o kartlar yükte 70-80C arası çalışır. Sizinki birde oyunda 80c. yani normal gibi geldi ama en azından kartın hava almasını sağlayarak bir kaç derece daha düşürebilirsin.
Harddisk yuvasu yok sorun orda hdd taktigim yerde hdd yaziyo altinda oraya taktim bende

Hocam hdd de önemli bir şey oksa veya win yüklü değilse çıkartıp da dener misiniz?
Deniyce sdd mevcut zaten sicakliklar ayniysa hdd orda durabil

Vidalı duruyorsa bişey olmaz, ama ben pek vida yeri görmedim taktığınız yerde. Ön taraftada delikler var herhalde orayada SSD'yi taktınız.
Vidali duruyo hdd

kasa bu sekilde hdd yer yok.

Hocam hdd de önemli bir şey oksa veya win yüklü değilse çıkartıp da dener misiniz?
Denedim 80 derece ayni

Ekli dosyalar

• inbound8761003889836230057.jpg
    inbound8761003889836230057.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 2