Teknoloji Haberleri Heyecanlandıran gelişme "Arçelik ve YongaTek firması işbirliğiyle yerli çip tasarımına başladı"

21 Kas 2023
906
3
439
63
Haber: https://bundle.app/TJHXbI0J

Benim yorumum: Dostlar biliyorsunuz ki geçen haftalarda yaşanan microsoft'un ortak çalıştığı bir güvenlik firmasını bir hatası sonucu ortaya çıkan mavi ekran hataları bütün dünyada bir çok sektörün durmasına sebep olmuştu. Bu da bize kendi teknolojimizi yani gücümüzü ve yazılımımızı yani kontrol modelimizi üretmemiz gerektiğini gösteriyor. Elbetteki teknoloji anlamımda bir amerika, bir çin olamayız ama en azından bu alanda adımlar atılması bir ön ayak olabilir.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Her ne kadar çoğunlukla Arçelik ürünlerinde kullanılacak olsa bile ithalatın azalmasına yol açacak hemde ucuz mal üreten ülkelere ihracatın artacağı kesin. Tabi performansı veya fiyatı meçhul. Fiyat konusunda pek güven vermiyor ama performans konusunda Arçelik stabiliteyi yakalayabilir gibime geliyor. Bununla birlikte mühendis sayımız git gide artarsa bir sürü çip üreticisi çıkmaya başlayabilir, bu da kullanıcıya yarar.
Sektöre çok geç girdik ama hiç girmemekten iyidir.

• Love
Tepkiler: Muhammed Hamza
Her ne kadar çoğunlukla Arçelik ürünlerinde kullanılacak olsa bile ithalatın azalmasına yol açacak hemde ucuz mal üreten ülkelere ihracatın artacağı kesin. Tabi performansı veya fiyatı meçhul. Fiyat konusunda pek güven vermiyor ama performans konusunda Arçelik stabiliteyi yakalayabilir gibime geliyor. Bununla birlikte mühendis sayımız git gide artarsa bir sürü çip üreticisi çıkmaya başlayabilir, bu da kullanıcıya yarar.
Sektöre çok geç girdik ama hiç girmemekten iyidir.
Aradığım yorum bu hocam. Sonuna kadar size katılıyorum. Hiç yoktan teknoloji olarak 100 yıl gerideyiz. Osmanlı zamanında sanayi devrimi sonrası devleti yıpratmaya çalışan ihtilalci ve satılmış paşaların yaptığı harcamalar, ülke genelinde yapılan yanlış yatırımlar sebebi ile çok geç sanayş devrimini yakalayabildik. Zararın neresinden dönülse kârdır. Son 100 yıldır atılan adımlar son 20 yıl için bir ön ayak oldu. Yerli otomobilde kullanılan yazılımlar, teknik aksam, kameralar, savunma sistemleri ve daha nicelerini üretebilir hale geldik. Bundan somra da devlet de genci yaşlısı girişimcilerimize imkan tanırsa Allah'ın izniyle önümüz açık. Özellikle dışa olan bağımlılığın azaltılması çok önemli. Yerli otomobilin elektrikli olarak çıkmasının bir sebebini türkiyenin zengin peteol yataklarının olmamasına ve petrolğn tamamen ithal edilmesine bağlıyorum. İnsanımız maalesef çok yüzeysel bakıyor, vesselam. Yine de bu gelişmeler umut verici. @Frekans Ağabey bir sonraki tgp bölümünde bu konulara da değinmeni istiyoruz.

• Like
Tepkiler: KaanEL
Aradığım yorum bu hocam. Sonuna kadar size katılıyorum. Hiç yoktan teknoloji olarak 100 yıl gerideyiz. Osmanlı zamanında sanayi devrimi sonrası devleti yıpratmaya çalışan ihtilalci ve satılmış paşaların yaptığı harcamalar, ülke genelinde yapılan yanlış yatırımlar sebebi ile çok geç sanayş devrimini yakalayabildik. Zararın neresinden dönülse kârdır. Son 100 yıldır atılan adımlar son 20 yıl için bir ön ayak oldu. Yerli otomobilde kullanılan yazılımlar, teknik aksam, kameralar, savunma sistemleri ve daha nicelerini üretebilir hale geldik. Bundan somra da devlet de genci yaşlısı girişimcilerimize imkan tanırsa Allah'ın izniyle önümüz açık. Özellikle dışa olan bağımlılığın azaltılması çok önemli. Yerli otomobilin elektrikli olarak çıkmasının bir sebebini türkiyenin zengin peteol yataklarının olmamasına ve petrolğn tamamen ithal edilmesine bağlıyorum. İnsanımız maalesef çok yüzeysel bakıyor, vesselam. Yine de bu gelişmeler umut verici. @Frekans Ağabey bir sonraki tgp bölümünde bu konulara da değinmeni istiyoruz.
Şahsen devletin teknoloji tutumunu ve yatırım tarzına hiç güvenmediğim için Arçelik gibi özel sektör kuruluşlarından bir beklenti içerisindeyim. Sonuç olarak bize satmasalar bile Türk kuruluşları oldukları için Türk çalışan, Türk mühendis ve deneyimi doğrudan oluşturuyor.
Yerli otomobilin ne kadar yerli olması bi kenara şahsen Tesla yerine pek tercih etmem. Arçelik içinde geçerli, güzel bir fiyat/performans uyumu tutturamazlarsa çoğu kişi tercih etmeyecektir. Bu da Arçelikin çekilme fikrine kapılması sorunu yaratabilir ama büyük ihtimalle inat edeceklerdir çünkü en çok kendilerine yarıyacak, en iyi örnek Samsung gibi.
Yazılım sektöründe olduğu gibi ince donanım işlerinede ayağımızı attık sayılır, hayırlı olsun.

Geçmişte işlemci yapan gençler gibi bir sürü örnek bulunuyordu, hiçbiri doğru düzgün fon alamadılar. Bu yüzden pek devlete güvenmiyorum.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza