Kirilan intel fanla ne yapilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merto14

Aktif Üye
13 Nis 2024
105
25
28
Bugün kargom geldi ve heyecanla açtım fani neyse anakarta taktim sonra saat yonune dogru cevirdim tak dedi 2 tanesi kirildi. Ben de eski fandaki alüminyumdu, yeni aldigim da altinda bakir vardi. Eski fanla bakir olani birlestirdim macun ustundeydi zaten şu an stres teste 60 dereceyi gecmiyor, olan fana oldu ama şu an sogutma iyi yani ses de yok. Bakir olmasi fark ettiriyormus, fani nerede degerlendirebilirim teste soktugum zaman 50 dereceyi gecmiyo fan sessiz calisiyo eski olmasina ragmen umarin anlamissinizdir yanlis yaptigim bisey yok saat yonune dogru cevirdigim an 2 tanesi tak diye kirildi bende eski fanla bakir blogu birlestirip taktim suan gayet iyi

Ekli dosyalar

• 20240622_140119.jpg
    20240622_140119.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
  • 20240622_135314.jpg
    20240622_135314.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 8
  • 20240622_112741.jpg
    20240622_112741.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 8
Yapılabilecek pek birşey yok, hurda oldu kırık parça.
Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıp, bloğu takıp; sorunsuz diye satabilirsiniz belki. Anlaşılmasın diye artan yapıştırıcıyıda zımpara ile silip siyaha boyarsınız. Göze batmaz pek.

• Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Yapılabilecek pek birşey yok, hurda oldu kırık parça.
Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıp, bloğu takıp; sorunsuz diye satabilirsiniz belki. Anlaşılmasın diye artan yapıştırıcıyıda zımpara ile silip siyaha boyarsınız. Göze batmaz pek.
Kac kere yapistirdim bide dolandiricilik islerine girmem eski fan ile bakir blogu birlestirdim olan yeni fana oldu yapcak bisey yok cok kolay kirildi eskisini takarken hic bisey olmadi yenilerdine sorun var galiba

Kac kere yapistirdim bide dolandiricilik islerine girmem eski fan ile bakir blogu birlestirdim olan yeni fana oldu yapcak bisey yok cok kolay kirildi eskisini takarken hic bisey olmadi yenilerdine sorun var galiba
H81 anakartı için zaten üretim durmuştu. Çin malından hallice mallardan almış olabilirsiniz veya şanssızlığınıza geldi. Birde dolandırıcılığa teşvik etmek niyetim değildi, kusura bakmayın.
Hurda veya kırık parça diye 2.el'e koyun belki yapabilecek biri satın alır. 1 ay satmazsada hurdacıya 5TL'ye verirsiniz veya yedek parça diye tutarsınız. Pervaneler sökülüyorsa işinize yarar doğrusu.

• Like
H81 anakartı için zaten üretim durmuştu. Çin malından hallice mallardan almış olabilirsiniz veya şanssızlığınıza geldi. Birde dolandırıcılığa teşvik etmek niyetim değildi, kusura bakmayın.
Hurda veya kırık parça diye 2.el'e koyun belki yapabilecek biri satın alır. 1 ay satmazsada hurdacıya 5TL'ye verirsiniz veya yedek parça diye tutarsınız. Pervaneler sökülüyorsa işinize yarar doğrusu.
Parcaladim icinde ne var diye cope attim ama bakir blok olmasi daha iyi oldu sicaklik baya dustu valoda aliminyum varken cok ses vardi simdi ses yok

• Like
Tepkiler: KaanEL
Orjinal intel stok fan diyodu ama yorumlar filan da iyidi ben aldim taktim tik ses geldi sonra saat yonune cevirdim an kirildi benim anakarta uymamis olabilirm eskinide ayni sekil taktim

Orjinal intel stok fan diyodu ama yorumlar filan da iyidi ben aldim taktim tik ses geldi sonra saat yonune cevirdim an kirildi benim anakarta uymamis olabilirm eskinide ayni sekil taktim
Zannetmiyorum. Standart tip olduğu belli.
Ayrıca anakarta uymasaydı blok kısmını takamazdınız, fan kısmını değil.
Nys hayırlı olsun yeni bloğunuz. Umarım yüksek meblağ vermemişsinizdir.

• Like
Akillanma yok ama icime sinmedi maasi bekliyorum aynisindan alicam bu sefer bilgisayarciya taktircam
Aynısı almak yerine gidip kule tipi alın bence.
Başta aslında fan almanızda biraz saçma. 4460 çok ısınmaması lazım. Şahsen 4790'ı yanında gelen stok fan ile kullanıyorum intel ve boşta 25 derece, oyunda 60 derece filan almaktayım.
Bir MX-4 macun alın keyfinize bakın bence. Boşta sıcaklığı düşürmek için ön tarafında fanlar olan tipte kasa almanız lazım bu arada.

• Like
Aynısı almak yerine gidip kule tipi alın bence.
Başta aslında fan almanızda biraz saçma. 4460 çok ısınmaması lazım. Şahsen 4790'ı yanında gelen stok fan ile kullanıyorum intel ve boşta 25 derece, oyunda 60 derece filan almaktayım.
Bir MX-4 macun alın keyfinize bakın bence. Boşta sıcaklığı düşürmek için ön tarafında fanlar olan tipte kasa almanız lazım bu arada.
Yeni aldigim bakir olandan hazir macunla geldi o daha kaliteli cunku ben 100tl aldigim siringa macunu daha sivimsi bakir olaninki tam kapladi aslinda almaya gerek yok ama ne bilim 300tl kule tipi oneririmisin?

Yeni aldigim bakir olandan hazir macunla geldi o daha kaliteli cunku ben 100tl aldigim siringa macunu daha sivimsi bakir olaninki tam kapladi aslinda almaya gerek yok ama ne bilim 300tl kule tipi oneririmisin?
300TL'ye pek yok, üstüne koyup alırsınız diye dedim. Normalde almanıza dediğim gibi gerek yok. Sıcaklık 80 dereceyi görmüyorsa sıkıntısızdır.
Birde termal macunlar sıvımsı değilde bal ile çikolata kıvamında olur. Aldığınız o 100 liralık 5 para etmezmiş anlaşılan. Sıcaklığı 5-7 derece filan değiştiriyor macun kalitesi en kötü.

• Like
300TL'ye pek yok, üstüne koyup alırsınız diye dedim. Normalde almanıza dediğim gibi gerek yok. Sıcaklık 80 dereceyi görmüyorsa sıkıntısızdır.
Birde termal macunlar sıvımsı değilde bal ile çikolata kıvamında olur. Aldığınız o 100 liralık 5 para etmezmiş anlaşılan. Sıcaklığı 5-7 derece filan değiştiriyor macun kalitesi en kötü.
Valoda mesela msi afturburn 65 dereceyi gordu stres teste 55 sabit kaliyo bakir olmasinin avantaji var ama keske yeni fanla beraber kullansam

Ben amd nin mandalina laf ediyodum keske amd mandalli kullansam diyorum simdi intel sıkınti

Valoda mesela msi afturburn 65 dereceyi gordu stres teste 55 sabit kaliyo bakir olmasinin avantaji var ama keske yeni fanla beraber kullansam
Gayet ideal. Valorant gibi işlemci isteyen oyunda bayada serin çalışıyor.
Yeni fan'ın kırılması kötü oldu ama boşverin, elinizdeki yeteri kadar iş görüyor. Para kazanmak zor sonuçta, başka bileşenler alırsınız.

• Like
Gayet ideal. Valorant gibi işlemci isteyen oyunda bayada serin çalışıyor.
Yeni fan'ın kırılması kötü oldu ama boşverin, elinizdeki yeteri kadar iş görüyor. Para kazanmak zor sonuçta, başka bileşenler alırsınız.
Haklisiniz siz anladiniz dimi beni eski fanin altina yeni aldigim bakiri koydum