Ps5 lag sorunu neyden kaynaklanıyor?

cetin3535

Yeni Üye
23 May 2024
12
3
3
Tavsiye Puanı
4.00 yıldız
Fc 24 oynuyorum oyun gereginden fazla hizli oluyor bazen oyunculari kontrol edemiyprum rakibe mudahele edemiyorum ping sorunu yasiyorum tenda v12 modem kullaniyorum kablolu baglaniyorum qos ayari modemde olmuyor asus tuf gaming ax4200 router almayi dusunuyorum kullandigim internet turk telekom 50mbps vdsl fiber sartmi yoksa soyledigim routeri alabilirmyim yada sizin oneriniz nedir buferbloot testinde d yada f aliyorum

Fc 24 oynuyorum oyun gereginden fazla hizli oluyor bazen oyunculari kontrol edemiyprum rakibe mudahele edemiyorum ping sorunu yasiyorum tenda v12 modem kullaniyorum kablolu baglaniyorum qos ayari modemde olmuyor asus tuf gaming ax4200 router almayi dusunuyorum kullandigim internet turk telekom 50mbps vdsl fiber sartmi yoksa soyledigim routeri alabilirmyim yada sizin oneriniz nedir buferbloot testinde d yada f aliyorum
Şunu belirtmem gerek, bu sorun sadece modem kaynaklı hiçbir zaman olmaz.
İlk olarak İnternet sağlıyıcınızla görüşün, D veya F değer almanız 400ms gibi gecikmeye sahip olmanız anlamına geliyor (siteye göre)

İkinci olarak ise diğer cihazlarınızda böyle berbat değer varmı? Telefon, PC gibi cihazlarda?
Eğer hayır ise PS kaynaklı sorun olabilir, zamanında PS4 kullanıyordum ve internet %70 daha yavaş çalışıyordu, konsoldan DNS ayarlarını değiştirerek bu oranı %30'a düşürmeyi başarmıştım. Ama bu eğer konsolda sıkıntı varsa ise yapın.

Üçüncü olarak modem'den şüphe duyabilirsiniz.

Şunuda belirtiyim, kullandığınız 50mbps internet normal kullanım için gayet iyi ping vermesi gerektirmekte. (100ms'den düşük kısaca) Ve kullandığınız internet sağlayıcı kötü internet konusunda adı çıkmış bir firma.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Muhammed Hamza
Ayrıca altyapınız desteklemediği sürece Fiber veya VDSL 2 gibi internetler kullanamazsınız.
Eviniz kaç destekliyor ise maksimum okadar, hiçbir türlü değiştiremezsiniz tek başınıza.
Türknet tarafından eğer mahallecek Fiber altyapı isteğinde bulunursanız 1000mbps İndirme/yükleme alabilirsiniz. Veya bu tarz kampanya temin eder firmalar yardımı ile.
Apartman ile birliktede altyapı yenileme talebi oluşturulabilir ama Türk Telekom bu durumda ne yapar muamma.

• Like
Telefonda sorun yasamiyorum tv ile netflix kullaniyoruz sknti yok internet hizi ortalama ps5 de baktigimda 46 nin altina dusmuyor fifa oynarkende ping maca baslamadan 44 48 arasi ping gosteriyor fakat gecikme yasiyorum oyun esnasinda bunun cozumude buferbloot dendi bunun icinde Qos ayari dendi ama tenda v12 modemle bu ayari yapamadim bende router almayi dusundum ama vdsl oldugu icin router kullanamazsiniz dediler bu dogru mudur sus tuf gaming ax 4200 yakinimda satan binyer var alacaktim ama vdsl olmaz dendi bu konu hakkinda bilginix varsa yardimci olursaniz

Telefonda sorun yasamiyorum tv ile netflix kullaniyoruz sknti yok internet hizi ortalama ps5 de baktigimda 46 nin altina dusmuyor fifa oynarkende ping maca baslamadan 44 48 arasi ping gosteriyor fakat gecikme yasiyorum oyun esnasinda bunun cozumude buferbloot dendi bunun icinde Qos ayari dendi ama tenda v12 modemle bu ayari yapamadim bende router almayi dusundum ama vdsl oldugu icin router kullanamazsiniz dediler bu dogru mudur sus tuf gaming ax 4200 yakinimda satan binyer var alacaktim ama vdsl olmaz dendi bu konu hakkinda bilginix varsa yardimci olursaniz
ADSL olsa belki derim ama VDSL kullanmanız modem kullanmanıza engel olmamalı.
Ülkenin yarısı zaten VDSL altyapısına sahip, diğer yarısıda ADSL. Sorunsuz şekilde modemi kullanabiliyor olmanız lazım.
Ayrıca dediğim gibi konsolun DNS ayarları ilede oynamanızı tavsiye ederim bu durumda, şahsen bende çok işime yaramıştı.

Son düzenleme:
  • Like
Son bi sorum daha dogurusu ilk sorumun cevabi olarak asusun ax 53u yada tuf gaming ax 4200 router alsam vdsl internetle kullabilor miyim yoksa fiber sart mi? Teknopatta arkadas kullanamzsin dedi ama satici firma vdsl destekler dedi ikilemde kaldim

PS4'te baya bariz sıkıntıydı bu durum ama PS5 için güncelleme ve düzeltme olmuşmudur bilmiyorum. Sunucular herzaman saçma durumdaydı.

Ayrıca farklı Online oyunlarda denedinizmi? COD Warzone gibi. FC24 sunucularıda sıkıntı olabilir.

• Like
Zaten onun icin gamin router almak istiyorum direk oyun ici daha iyi oynayabolecegim server secebilme sansi olsun diye ama vdsl internetle router olmaz deyince kararsiz kaldim benim yasadigim en buyuk problem fut campions ta oluyor

• Like
Tepkiler: KaanEL
Son bi sorum daha dogurusu ilk sorumun cevabi olarak asusun ax 53u yada tuf gaming ax 4200 router alsam vdsl internetle kullabilor miyim yoksa fiber sart mi? Teknopatta arkadas kullanamzsin dedi ama satici firma vdsl destekler dedi ikilemde kaldim
Valla bir sorun olmaz, kullanabilirsiniz normalde.
Araştırdığım zamanda Asus için bir uyarı bulunmuyor böyle. Tp-Link içinde, geriye dönük olmaları lazım.

• Like
O zman alablirim diyosunuz teknopattaki arkadas router dsl baglantisinda ki rj 11 portuna sahip degildir diye bisey yazmis o yuzden kullanamazsiniz ama satan kiside vdsl desetklyor dedi kafam orda karsti sonucta 5000 liralik cihaz alip parayi cope atmak istemedim

O zman alablirim diyosunuz teknopattaki arkadas router dsl baglantisinda ki rj 11 portuna sahip degildir diye bisey yazmis o yuzden kullanamazsiniz ama satan kiside vdsl desetklyor dedi kafam orda karsti sonucta 5000 liralik cihaz alip parayi cope atmak istemedim
TP-Link'i VDSL hatta bağlayanlar var yorumlarda ve bir sıkıntı çıkarmamış görünüyor.
Ama Asus için kesin birşey yok, ayrıca Asus'ta DSL girişi bulunmuyor. RJ11 kablo yerine desteklediği 45 ile aktarırsınız.

• Like
Routerla birlikte rj45 kablo alirsam sorun olmaz diyorsunuz yani yarin alacagim tesekkurler verdiginiz bilgiler icin

• Like
Tepkiler: KaanEL
Yada asusun rt qx 82u modem routeri var onu alsam biraz daha pahali ama dahami mantikli olur?
Sizin maddi durumunuza bağlı ama şahsen evde tek başınıza veya az kişi ile beraber iken üstüne 50mbps internet ile gereksiz bir para israfı olur.
Birden çok insanın ciddi seviye internet kullanımında asıl bu cihazların esprisi görünüyor.

Şuanlık amacınız zaten QOS özelliğini kullanmak, F/P bir model en iyisi olur.

• Like