Sapphire Pulse RX 580 çok ısınıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaan

Üye
Dost
30 Eki 2023
74
37
18
Elimde bir adet Sapphire Pulse RX 580 4 GB modeli var. 6-7 yıllık bir kart, ben de ikinci el almıştım 2019 yılında 1 yıllıkken. Sürekli içindeki macunu yeniliyorum düzgün bir miktarda, geçtiğimiz 1 aya kadar iyiydi değerler en azından ama şimdi FurMark testi yaparken 3 dakikaya varmadan 82 dereceye ulaşıp %60 fan açıyor. İçindeki termal padi kaybetmiştim (nasıl oldu sormayın :D), sonradan onu da yerleştirdim 0.75 mm olandan, macun da değiştirdim. Bu kartı düzeltmek için ne yapmam gerekiyor ya çıldıracağım az kaldı :D

Elimde bir adet Sapphire Pulse RX 580 4 GB modeli var. 6-7 yıllık bir kart, ben de ikinci el almıştım 2019 yılında 1 yıllıkken. Sürekli içindeki macunu yeniliyorum düzgün bir miktarda, geçtiğimiz 1 aya kadar iyiydi değerler en azından ama şimdi FurMark testi yaparken 3 dakikaya varmadan 82 dereceye ulaşıp %60 fan açıyor. İçindeki termal padi kaybetmiştim (nasıl oldu sormayın :D), sonradan onu da yerleştirdim 0.75 mm olandan, macun da değiştirdim. Bu kartı düzeltmek için ne yapmam gerekiyor ya çıldıracağım az kaldı :D
Hocam vidaların hepsi eşit bir şekilde sıkışıyor mu? Ayrıca o termal padlerin kart sıcaklığına o kadar etki etmemesi gerekiyor. Yani padlerden değil.

Net hatırlamıyorum ama 5-10 dakika arasında bir süre tutmuştum ve 71-72 civarı derece görürken fan hızı da ufaktan ufaktan %20-%30-%40 diye artıyordu ama bu konuda bahsettiğim değerler hiç olmadı öncesinde.
Hocam sıcaklıklar değişimden önce cidden o şekildeyse termal macun değişimi sonrası 10C civarında bir artış hiç de az değil. Temizliği yaparken chipset’i tam temizlemiş miydiniz? Onun haricinde kartta başka bir yere zarar geldi mi? Ve ya farkında olmadan kartın frekans ve güç ayarları ile oynamış olabilir misiniz?

Hocam sıcaklıklar değişimden önce cidden o şekildeyse termal macun değişimi sonrası 10C civarında bir artış hiç de az değil. Temizliği yaparken chipset’i tam temizlemiş miydiniz? Onun haricinde kartta başka bir yere zarar geldi mi? Ve ya farkında olmadan kartın frekans ve güç ayarları ile oynamış olabilir misiniz?
Temizleme konusunda hiçbir şey söyleyemem, neresi temizlenecek hiçbir fikrim yok :D Şimdi tekrardan açabilirim. Discordunuz varsa verebilir misiniz hocam?

Hocam bu türlü sorunlar basit montaj hatalarından kaynaklanıyor olabilir, montaja dikkat etmek gerekir. Sizinkine de arada bir kontrol ederek yapın ilerleyen süreçlerde neler olacak bakalım. Şu an değerler normal