Selam dostlar kapın çayları ve gelin corsair neler yapmış bir görelim. Marka nedense bir gelenek haline gelen ana fuardan ayrı otelde kutlama yaptı. Ufak ama çok fazla insanın olmadığı bu etkinlik ana fuardan daha gürültülüydü. Elgato kısmında özel baskılı streamdeck'Ler gerçekten dikkat çekici duruyordu. Ayrıca wave:3 mikrofona da tasarım giydirmişler. Biraz da şunu fark ettim Corsair bu sene özelleştirme kanadına ağırlık vermiş ve çok sükse yaratacak bir yayıncı kanadı yenilik sunmamıştı. Ama şu konuda hakkını vereceğim yayıncı ekipmanı konusunda en kaliteli markalardan biri. Çünkü metal bağlantı kolları bile ağır abi. Bu arada Neo ailesi ön plandaydı daha uygun fiyatlı kamera arayanlara neo çözüm olurken daha minimalist seçeneklerle waveneo mikrofon da çekici duruyordu. Ayrıca ek mini panelli streamdeck neo da tatlıydı. Daha keskin çerçeve izlerinden ziyade kavisli ve açık tonda ürünler çoktu. Oyun yakalama cihazı ile birlikte bir yayıncı sistemi kurmuşlar. En çok da key light neo'Yu merak ediyorum kolay tak çıkar yapıda ince tasarlanmış ışığı laptopa bile c tipi bağlarsanız 700 lümenlik bir ışık gücü sağlıyor. Bence ses izolasyon konusunda yaptıkları yüksek sönümlemeli wave akustik paneller duvara çerçevelerle asılıp geometrik şekil yakalayabildiğin muhteşem şeyler. Senelerdir takip ederim ama bir türlü ücretten dolayı alamadım bunda pek bir yenilik yoktu. Daha profesyonel setuplar için pratik teleprompter koymuşlar ve bunu 2 adet de sanırım mk2 büyük boy key light ile desteklemişler. Ultra parlak olduğu için masayı bile aydınlatmış.
İlk bakışta corsair one i500 mini sistemler için tercih edilecek farklı özel baskılar barındıran kasa ile karşılaştım önde minik bir RGB hat var ve içinde barındırdığı güçlü donanım için ki 14900k dan bahsediyorum modern sıvı soğutma yapısı taşıyor ve sadece 18.5 cm yüksekliği var. Ayrıca ağaç kaplama görünümü kazandırıp kulaklık bile asabiliyorsun. E tabi fiyat da epey yüksek. İsimlendirme kısmında da icue link başlığını çok göreceğiz, ben fanlarda şunu fark ettim sadece RGB hatlar önde değil kenarda da çizik şeklinde yüksek bir şiddet sunuyordu. 2023 yılıda QX fanları görmüştük şimdi icue link ecosisteminde RX max gibi fanlar var. Özellik olarak 30mm kalınlıkta fanlarla birlikte şunu anlatmaya çalışmışlar 5mm fark yaratmaz gibi dursa da standart fanlara göre fan yaprakları daha iyi performans sergileyebiliyor. Hydro x icue link tarafında ise XD5 rgb elite ekranlı combo mekanizma dikkat çekerken işlemci ve ekran kartı için de yine özel custom sıvı soğutma çözümleri var. Işıklandırma aksesuarlarında da esnek ve dikey çözümleri gördüm. Xc7 RGB elite LCD işlemci bloğu epey sağlam ve çekici duruyordu. Bu arada RGB şeritler bana biraz kalın gelse de malzeme kalitesi iyiydi. Allinone sıvı soğutma çözümlşerinde yine icue link titan rx RGB soğutma dikkat çekerken lcd ekran ve şeffaf doku göz önündeyken nedense beyaz rengi ile ön plana çıkartmak istemelerine şaşırdım. Çok kablo görüntüsü yansıtmadan direkt bağlantı şeklinde sunmaları dikkat çekici olsa da bu kanatta rakipleri karşısında heyecanlandıracak bir detaya rastlamdım. Fakat corsair kaliteyi sadelikte pekiştirmekte usta onu da ekleyeyim. Ayrıca ax1600i atx 3.1 ve pcie 5.1 destekli güç kaynakları vardı. Yüksek güç arayanlar için ideal dururken tasarım olarak yine geleneksel kalmışlar. benim dikkatimi sfx yani mini itx sistemler için yüksek güçlü mini psular çekti. Sf1000'i bir değerlendirmek lazım dedim. Corsair bir de monitör denemelerine başlamış. Oyuncu monitörü kısmında kendi markası ile XENEON 34WQHD240-C 34 inç 240Hz'lik bir panel sunuyor ama şu an için beklemedeyim. Protatip olarak da düşünebilirsiniz. Yine de kablo görüntüsünün önüne geçen kaliteli malzeme ile donatılmış bir şeydi ve renkler iyiydi.

Corsair standında Computex fuarında gözümüze ilişen birkaç yeni kasa oldu. Yeni Corsair 9000D'yi zaten kaçırmak imkansız. Aşırı derecede büyük. Full tower kasa hasreti çekenler heybeti karşısında bu ne diyebilirir. Ama muhtemelen bizim paramızı alacak olan yeni Corsair 3500X olacak. Ölçüleri yok ama mesela raylı ön ve üst sisteme bolca fan atabiliyorsun. Toplamda 16 fan atıo kenar ve yanlara da 5 adet attığında bir canavara dönüşüyor. İşin güzel yanı 2 sistem bağlamışlar. Biri normal atx diğeri ise mini- itx, kaldı ki bu iki sisteme de özel sıvı soğutma çözümü uygulamışlar. Burada ikincil bir yayın sistemi kurulumu yapmak mümkün. Ayrıca sistem dev radyatörlere kadar destek sağlıyor. Metal yapısı ile dikkat çeken kasa bir kenara
3500X deki en güzel şey; Ön ve yan panelleri çıkarılabiliyor, camla çevrili geniş görünüm donanımı ortaya çıkartırken, Yüksek performanslı özel bir PC için kullanıcı dostu özellikler barındırıyor. Harika soğutma için yan, tavan ve PSU fan montaj noktaları ayrıca ASUS BTF ve MSI Project Zero ile ters bağlantı anakartlarla uyum da güzel duruyor. Beyaz ve siyah renk seçenekleri var ve fiyat olarak da 89 dolar. EN azından 7 adet rgb fan atabiliyorsun.
Fuarda en çok dikkatimi çeken şey drop oldu. Tamamı ile özel tasarım farklı aksesuarlarla donatılmış klavyeler bir kenara kendi corsair scuf oyun kolu ve özel baskıları müthişti. Alışkın olduğumuz playstation 3 kolu ile xbox'ın gövde anlayışını birleştirip ortaya geleneksel bir kavrama hissi sunmuşken, bolca ek tuşla da zenginleşmiş. Ben daha çok farklı baskıları ve analog'un sunduğu yumuşak hissi beğendim. Ayrıca envision pro ile yazılımda aklınza gelebilecek makro atamaya kadar her şeyi tuşlara icra edebiliyorsunuz. Düşünsene age of oynuyorsun tek tuşla farm diziyorsun. Bu arada fare ve klavyelere corsairın hizmete sunduğu custom lab'ten istediğin renk ve baskı özelleştirmesini yapabiliyorsun. Klavye çerçevesinden tut da fare kenarındaki tuşlara kadar her şeyi sanki bir need for speed underground araba özelleştirmesi gibi bir ekrana geçerek hallediyorsun. Tabi çoğunlukla her işlemin ekstra maliyeti var. Biraz lüks işi kaçıyor olsa da yüzüklerin efendisi temalı ortadünya köşesine aşık oldum abi. Dayanamayıp siz ne yaptınız öyle ben bir an önce buradan çıkmalıyım dedim. Epoksiyi andıran özel tuşların içerisinde tanıdığımız karakter ya da objelerden görüntüler var. Baskı kalitesi o kadar yüksek ki ağzımın suyu aktı. İşin güzel yanı bilek destek ünitesini de özel tasarlamışlar. Böyle bir klavye kullanmayı çok isterdim. Aynı şekilde corsair'ın da simülasyon oyunlarına özel ürün gamı işine el attığını görebiliyorum. Özellikle direksiyon kalitesi bildiğin hafif bir araç direksiyonu gibihdi ve suni deri doku kalitesi elde süper bir his bırakıyordu. Premium bir direksiyonla birlikte metal sağlam duran gaz pedalı aksesuarı da denemek istediğim ürünler arasında ama işte hepsi para be abi. Direksiyonlarda ekstra kontrol tuşları var ve ne yazık ki ayrı bir vites kolu göremedim. Kısaca kaliteli high end ürünler de vardı fuarda, giriş düzeyi sayılabilecek ürünler de. Son olarak telefonu bir oyun konsoluna çeviren scuf nomad ile kapanışı yapmak istiyorum. Tuş ve analog kalitesine mest oldum desem yeridir. Kolayca çoğu telefonun şeklini alabilen sağlam bir yapısı var.
Beni izlediğiniz için çok teşekkür ederim bu eğlenceli serüvende hep beraber yeni ürünleri gördük tek bir ricam var beğenip paylaşmanız.
#corsair #kasa #frekans #frekanstv #computex #kasa #pc