İşinizi gördüğü takdirde idarelik veya ucuza amaçlı olarak uygun bir sistem.msi h81m pro-vd anakart
i5 4460 islemci
Turbox 8gb ram
500wat psu
Hd7770ghz edition gddr5 ekran karti
Valoda orta ayarlarda 200fps gta 5 75fps sizce iyimi eski sisteme gore anakart ve islemci 650tl aldim kirmizi siteden.
Sizce 1050ti almak mantiklimi 4gb gddr5 bendeki 1gb gddr5?İşinizi gördüğü takdirde idarelik veya ucuza amaçlı olarak uygun bir sistem.
Tabi geleceğe yatırımı çok kıt doğal olarak. Valorant gibi işlemci odaklı bir oyun için 200FPS gayet yeterli, GTA 5 hangi ayarlarda oynuyorsunuz bilmiyorum ama büyük ihtimalle orta/yüksektir. GTX 550TI/GT 1030 gücünde bir kart zaten HD 7770 GHZ Edition. Basit veya eski oyunlarda sıkıntı yaratmaz. (GTA 5 gibi eski oyun ve Valorant gibi basit oyun)
2.el fiyat olarak RX 480/570/580 4GB'ler çok yakınlar, darboğaz olsa bile onları almak daha mantıklı.Sizce 1050ti almak mantiklimi 4gb gddr5 bendeki 1gb gddr5?
8gb fazla degilmi? Valo ve gta5 oynuyorum intel stok sogutucu cok iyi fazla ses yapiyo ama kule tipi abarti duruyo.2.el fiyat olarak RX 480/570/580 4GB'ler çok yakınlar, darboğaz olsa bile onları almak daha mantıklı.
Arada ciddi performans farkı ve az fiyat farkı var. Hemde almışken 8GB alırsanız ileride de rahat kullanırsınız yeni sistemlerde.
Ortada oynuyorum ekran 75hz yani ben valoda 200fps alsam 75 fps aliyorum aslinda dogrumu?İşinizi gördüğü takdirde idarelik veya ucuza amaçlı olarak uygun bir sistem.
Tabi geleceğe yatırımı çok kıt doğal olarak. Valorant gibi işlemci odaklı bir oyun için 200FPS gayet yeterli, GTA 5 hangi ayarlarda oynuyorsunuz bilmiyorum ama büyük ihtimalle orta/yüksektir. GTX 550TI/GT 1030 gücünde bir kart zaten HD 7770 GHZ Edition. Basit veya eski oyunlarda sıkıntı yaratmaz. (GTA 5 gibi eski oyun ve Valorant gibi basit oyun)
Güncel oyunları oynamak isterseniz 4GB sizi zora sokar. Bendeki 480 4GB ve güncel oyunlarda Vram doluyor, doğal olarakta performans düşüyor.8gb fazla degilmi? Valo ve gta5 oynuyorum intel stok sogutucu cok iyi fazla ses yapiyo ama kule tipi abarti duruyo.
Kısmen evet, 75Hz olduğu için ekrana 75 FPS olarak görüntü sağlar ama oyun 200 FPS çalışır ve bu sebebten ötürü gecikme (ms) değeri FPS arttıkça düşer. Bu da Mouse hareketlerini daha akıcı hissettirir.Ortada oynuyorum ekran 75hz yani ben valoda 200fps alsam 75 fps aliyorum aslinda dogrumu?
Bim mousuKısmen evet, 75Hz olduğu için ekrana 75 FPS olarak görüntü sağlar ama oyun 200 FPS çalışır ve bu sebebten ötürü gecikme (ms) değeri FPS arttıkça düşer. Bu da Mouse hareketlerini daha akıcı hissettirir.
Ama kullandığınız Monitör'ünde Ms değeri önemli, büyük ihtimalle 4ms'dir.
Daha düşük değerlere düştüğünüzde monitörünüz yüzünden fark edemeyeceksiniz. Genede Mouse'un algısı farklı olacak.
Kaba tabir sizin Mouse (Kaliteli oyuncu Mouse'u olsun.) 0.5 mili saniyede diyorki: "sağa bak" FPS'niz de 200 olduğu için ms değerinizde (sallama değerler bunlar hep) 2 ms filan oldu. 2 ms sonra oyundaki karakter sağa bakıyor, ve monitör de 4 ms olduğu için: 4 ms sonrada siz adamın sağa döndüğünü görüyorsunuz.
Yani 0.5MS içinde emir geliyor, 2ms içinde uygulanıyor, 4ms içinde sizde bunu görüyorsunuz ve size göre 4ms sonra bu iki şey gerçekleşti.
Tabi bu baya baya kaba tabir, sadece aklınızda bir görsel canlansın diye.
Güzel bir şekilde uyum sağlar ozaman.Bim mousu![]()